PrehistoHan

Duizenden jaren geschiedenis in één tentoonstelling

Waan je een ontdekkingsreiziger diep onder de aarde. Speur de eerste mensen die ooit in de Grot leefden op. Beleef onvergetelijke momenten in PrehistoHan!

Online ticketing

Gratis toegang tot het PrehistoHan museum op vertoon van je Grot, Wildpark of PassHan ticket!

Op de sporen van de ontdekkingsreizigers

Hier bekijk je het deskundige werk – van de afgelopen 60 jaar – van archeologen op foto’s, video’s en in maquettes. Maar je leert ook bij over de geschiedenis van de Grot van Han als toeristische attractie dankzij de vitrines gewijd aan de tweehonderdste verjaardag van de eerste tocht in de Grotten.

Ook zie je hoe de eerste verkenningen verliepen van het meer dan 14 km lange ondergrondse grottenstelsel van Han-sur-Lesse. Een wereld op zich. Een wirwar van galerijen en zalen, tientallen meters onder de grond. 

Schatten uit de rivier...

De indrukwekkende collectie keramiek, wapens, juwelen, muntstukken, accessoires... die doet je pas duizelen. Ze bewijzen dat de Grot al meer dan 10.000 geleden bewoond was! De vele voorwerpen nemen je mee in boeiende culturen doorheen de eeuwen, van het Mesolithicum tot de Moderne Tijd.

De hoeveelheid en de uitzonderlijke kwaliteit van deze voorwerpen maken van Han-sur-Lesse trouwens één van de belangrijkste plaatsen in West-Europa wat betreft archeologische vondsten uit de laatste Bronstijd. 

section.option.background.data.alt

Film 4 Seizoenen

Ontdek aan het einde van het PrehistoHan museum op een gigantisch scherm de film “4 Seizoenen”, die je het geheime leven van het Domein door de seizoenen heen laat ontdekken!

Tarieven

Gratis toegang tot het PrehistoHan museum op vertoon van je Grot, Wildpark of PassHan ticket! Tarieven aan de kassa:

€ 4,50/kind  ●  € 6,50/volwassene

Adres van het museum

Rue des Grottes 46, 
5580 Han-sur-Lesse
België

section.option.background.data.alt

Met je Grot, Wildpark en PassHan ticket heb je gratis toegang tot het museum!