Nieuwe bewoners in het Wildpark

4 maart 2022

Het seizoen 2022 begint meteen goed in het Wildpark met de recente komst van drie grijze wolven en vijf rendieren! 

Een jonge roedel grijze wolven

Eind 2021 mocht het Wildpark drie jonge grijze wolven verwelkomen: Luna, een vrouwtje uit Frankrijk, en de broers Sirius en Remus uit Zweden. In het begin waren ze vrij schichtig, maar met veel geduld hebben de dierenverzorgers hen laten acclimatiseren en vandaag heeft hun schuwheid plaatsgemaakt voor nieuwsgierigheid en aarzelen de jonge wolven niet langer om mensen te benaderen. Bezoekers kunnen ze dus gemakkelijk observeren in de beste omstandigheden! Het doel is om een nieuwe roedel te vormen die uit ongeveer zes individuen moet bestaan. Momenteel hangt er de meeste romantiek in de lucht tussen Luna en Remus, het alfamannetje. De volgende jaren zullen er dus zeker regelmatig babywolfjes te bewonderen zijn!

Naast deze nieuwelingen, kan je ook nog de drie oudere wolven bewonderen. Deze zijn 12 jaar oud, wat betekent dat ze een pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt in de wolvenwereld en de actie meer overlaten aan de jongelingen. 

Vijf vrouwelijke bosrendieren

In 2017 verwelkomde het Wildpark van het Domein zijn eerste bosrendieren in het kader van een instandhoudingsprogramma van de dierentuin van Helsinki. Het opzet is om meer bosrendieren te herintroduceren in de vrije natuur, onder meer in Finland. Bij gebrek aan voldoende vrouwtjes binnen het programma had het Wildpark alleen mannetjes. Sinds 2022 heeft een groep vrouwtjes, komende uit Nederland, zich bij het Wildpark aangesloten! Het is de bok Talvi die is geselecteerd om de dames gezelschap te houden. De andere twee mannetjes uit het Wildpark zijn overgebracht naar het Tierpark Berlin waar andere avonturen op hen wachten. De vrouwtjes werden allemaal vernoemd naar een meer: Litti, Inari, Nilakka, Kukkia en Mirka. Hopelijk komt er snel heugelijk babynieuws!

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!