Ontdek de Grot

In het hart van het eerste UNESCO Global Geopark van België biedt de Grot van Han je de kans om naar het midden van onze aarde te reizen. En er onvergetelijke schatten van de natuur te ontdekken… Een unieke belevenis, die al meer dan 23 miljoen bezoekers aantrok!

In het hart van de aarde...

Niet voor niets werd de uitzonderlijke schoonheid van de Grot, met haar indrukwekkende druipstenen en grootse zalen, al meermaals beloond. Met 3 sterren in de Groene reisgids van Michelin bijvoorbeeld. En met de titel ‘Meest favoriete Toeristische Erfgoed van Wallonië’. Dankzij de nieuwe ledverlichting toont de Grot zich bovendien in vol ornaat, mét respect voor het milieu.

Bezoek je de Grot met je familie, met jonge kinderen of ouderen? Tijdens het 1u15 durende bezoek Grot Ontdekking wandel je door de mooiste zalen en galerijen van de Grot! Zin om de Grot nog dieper te verkennen? Neem dan een duik onder de grond en ontdek de geologische wonderen van de Grot van Han tijdens het 2 uur durende bezoek Grot Doortocht!

Geologisch wonder

De wieg van de mensheid, met duizend-en-één schatten

De Grot is al eeuwenlang een bron van fascinatie voor de mens. Vele generaties maakten er gebruik van. Van onze prehistorische voorouders die er schuilden tot wij vandaag, genietend van het wonderbaarlijke natuurspektakel. De grotten danken hun vorm aan de Lesse, de rivier die erdoor stroomt en nog elke dag haar werk verderzet. De Grot van Han schrijft dus nog elke dag geschiedenis… 

Origin, 's werelds meest indrukwekkende ondergrondse spektakel

Een ongeziene reis doorheen de tijd. Een licht- en klankspektakel dat de Grot tot leven brengt. En dat op een diepte van 110 meter... Dit wil je niet missen!

section.option.background.data.alt

Het museum PrehistoHan, duizenden jaren geschiedenis in één tentoonstelling

Wist je dat je in PrehistoHan tot 10.000 jaar in het verleden duikt? Hier ontdek je de archeologische schatten gevonden op de bodem van de rivier in de Grotten van Han. 

Met je Grot, Wildpark of PassHan ticket heb je gratis toegang tot het museum!

Koop je tickets online!

Je hebt de keuze tussen 3 tickets om de Grot te bezoeken: het klassieke Grot ticket, het PassHan ticket (Grot + Wildpark) of het abonnement.

Een natuurlijke site vol mysteries

Fascinerend als ze is, lokt de Grot van Han al sinds de prille ontdekking tal van nieuwsgierigen. Wetenschappers willen haar ontstaan begrijpen. Natuurliefhebbers verkennen enthousiast haar galerijen om haar geheimen te ontrafelen…