FAQ

Bekijk hier het antwoord op enkele veelgestelde vragen aan het Domein. 

Andere vragen? Contacteer ons: info@grotte-de-han.be  ●  +32 (0)84 37 72 13

 • Covid-19

  Het Wildpark gaat weer open vanaf donderdag 21 mei, tijdens de lange hemelvaart- en pinksterweekends en de weekends van juni! We kijken ernaar uit je weer hier te verwelkomen. De Grot blijft voorlopig gesloten tot nader order.

  Het is noodzakelijk om je bezoek te reserveren. Koop nu je tickets online en kom de vele jonge dieren ontdekken die deze lente geboren zijn in het Wildpark! Voor het bezoek van het Wildpark met de Safari-car moet je een datum en vertrekuur reserveren. Als je het Wildpark te voet wilt bezoeken moet je enkel een datum selecteren, het vertrekuur mag je vrij kiezen tussen 10u en 15u30.

  Voor tickets die in voorverkoop zijn gekocht en voor onze Gold Pass abonnees is het niet nodig vantevoren te reserveren. Gelieve je bij aankomst aan te melden bij onze loketten, waar je een geldig ticket met vertrekuur zult krijgen. De Grot blijft voorlopig gesloten tot nader order

  Je bezoek verloopt natuurlijk in de meest veilige omstandigheden mogelijk.

  De inkomhal en de loketten zijn 250 m verplaatst, naar het Dry Hamptay plein, een open vlakte bij de uitgang van de Grot. Ook de vertrekken voor bezoeken aan het Wildpark vinden hier plaats. Op die manier hebben we voldoende ruimte om social distancing toe te passen tussen de verschillende bezoekers.

  Het bezoek van het Wildpark in Safari-car duurt ca. 1,5 uur en volgt hetzelfde traject als voorheen. Natuurlijk respecteert iedereen de social distancing tussen familiale groepen in de wagens. Opgelet: het is verplicht om een mondmasker te dragen in de Safari-car (vanaf 12 jaar).

  Als je het Wildpark te voet bezoekt, verloopt dat volgens hetzelfde traject als voorheen. Bezoekers bereiken de ingang via de tram (social distancing zal worden gerespecteerd op de tram) of te voet (900 m) vanaf het plein. De terugkeer nadien gebeurt sowieso met de tram. Opgelet: het is verplicht om een mondmasker te dragen in de tram (vanaf 12 jaar). 

  Het Domein doet er alles aan om ervoor te zorgen dat je in de best mogelijke omstandigheden geniet van je bezoek. We passen het volledige Domein zo aan dat social distancing perfect kan. Bovendien desinfecteren we de plekken waar bezoekers komen met regelmaat. Er is ook aan de diverse bezienswaardigheden ontsmettende handgel beschikbaar voor de bezoekers.

  Er zijn verschillende take-away voedselpunten te vinden bij de vertrekpunten van de bezoeken en ook in het Wildpark zelf. Je zult er heel wat lekkers kunnen vinden!

  Zodra de autoriteiten het ons toestaan, heropenen we de Tree Tents. In dat geval treffen we natuurlijk ook alle nodige maatregelen om social distancing en optimale hygiëne te garanderen.

  De lopende abonnementen worden verlengd zodat je een volledig seizoen van het Domein kan genieten. Meer weten? Contacteer onze Infodienst op info@grotte-de-han.be

  Ben je van plan ons te komen bezoeken als abonnee? Het is niet nodig om je bezoek vantevoren te reserveren! Gelieve je bij aankomst aan te melden bij onze loketten, waar je een geldig ticket met vertrekuur zult krijgen. 

  Je tickets blijven geldig tot het einde van het seizoen 2020. Enkel bij uitstel van de heropening tot later dan begin juli, bekijken we een eventuele verlenging van de geldigheid van de tickets. 

  Heb je al tickets gekocht in voorverkoop? Dan hoef je niet te reserveren voor je bezoek aan het Domein. Gelieve je bij aankomst aan te melden bij onze loketten, waar je een geldig ticket met vertrekuur zult krijgen. 

  Het is mogelijk om een verlenging van je Wonderbox bon aan te vragen indien je bon nog geldig is. Gelieve hiervoor de klantendienst van Wonderbox te contacteren: client.be@wonderbox.com  ●  +32 (0)85 21 36 61

  Bongo bons die tijdens de insluiting zijn verstreken of die binnen een periode van 3 maanden na de insluiting verstrijken kunnen gratis verlengd worden voor een periode van 2 maanden. Gelieve contact op te nemen met de klantendienst van Bongo voor meer info: https://www.bongo.be/nl/contacts  ●  +32 (0)3 202 16 60

 • Algemeen

  Het dorp Han-sur-Lesse beschikt over twee gemeentelijke, betalende parkings: tegenover het ontvangstkantoor (aan de kerk) en in de Rue de la Lesse, net voorbij de Gîte Kaleo. 

  Je hebt gratis toegang tot de verschillende toiletten op vertoon van je ticket voor het Domein. Alle toiletten zijn toegankelijk voor mindervaliden, behalve die in het Wildpark.

  In het Wildpark mag je overal foto’s nemen. In de Grotten mag dat enkel zonder flits. Bovendien is het niet toegestaan om foto’s te nemen in de galerijen van de Grot, om wachtrijen te vermijden. 

  Natuurlijk. Er is heel wat horeca op het Domein zoals het restaurant Le Pavillon, aan de oever van de Lesse, en de tearoom La Verrière. Bekijk al onze horeca hier: Eten en drinken

  ⚠️ Opgelet: het restaurant Le Pavillon is voor het moment gesloten omwille van de overheidsmaatregelen. Verschillende take-away voedselpunten zijn wel geopend (waar je onder andere sandwiches, croques en paninis kunt halen) op verschillende plaatsen bij het ontvangst van het Domein en in het Wildpark. 

  Dat kan! Je vindt om die reden verschillende picknicktafels op het Domein.

  Absoluut. In de unieke Tree Tents, in het hart van het Wildpark, bijvoorbeeld. Bekijk alle accommodatie op en rond het Domein op de pagina Overnachten.

  De speeltuin bevindt zich op het grote plein en is gratis voor alle bezoekers van het Domein.  

  ⚠️ Wegens de overheidsmaatregelen is het speelplein voor het moment niet toegankelijk.

  Dat kan. Houd er wel rekening mee dat je niet overal met de kinderwagen kan komen en dat een draagzak beter van pas komt. Zo kan je de Grot niet bezoeken met een kinderwagen, omwille van de 510 treden op het traject. Je kan eventueel je kinderwagen achterlaten op de daarvoor voorziene parking. Een hangslot huren kost je hier € 6 (waarvan je € 5 terugkrijgt als je het slot terugbrengt). 

  Voor het bezoek van het Wildpark met de Safari-car: kinderwagens zijn hier niet toegelaten. Je neemt je baby dus op je schoot in de Safari-car. 

  Als je het Wildpark te voet bezoekt, kan je enkel op het eerste gedeelte van het Wandelpad een kinderwagen (mét stevige banden) gebruiken. Ter hoogte van de Afgrond van Belvaux kan je dan met je kinderwagen in een pendelbus stappen, om zo de rest van de route af te leggen.

  Je ticket omvat zowel de toegang tot het Domein als het vervoer op het Domein. Je betaalt dus geen supplement voor de honderdjarige tram, de Safari-car of de pendelbus.

  Het standaardparcours in de Grot en het Wildpark zijn niet toegankelijk voor mindervaliden. Het Domein organiseert echter wel met regelmaat speciale bezoeken voor personen met beperkte mobiliteit, op reservering. Meer info vind je op onze Mindervaliden pagina.

  Fietsen en steppen zijn niet toegelaten op het Domein. 

 • Tickets / Reservering

  Je vindt alle prijzen op onze pagina Tarieven.
  Koop je ticket online in onze nieuwe ticketing!

  Koop je tickets online op onze nieuwe online ticketing!

  Online betaal je met Ogone, Mastercard, Maestro, Visa of Bancontact.

  De toegang tot het Domein is gratis voor kinderen jonger dan 4 jaar. Kinderen tussen 4 en 11 jaar genieten van een voordeeltarief. Bekijk onze pagina Tarieven voor meer info. 

  Opgelet: voor sommige belevingen (speciale bezoeken, Expeditie naar het hart van de Aarde…) gelden specifieke minimumleeftijden voor kinderen. Meer info op de pagina's van de belevingen.

  Enkele minuten na je aankoop krijg je een bevestigingsmail met in bijlage je tickets. Je drukt deze af op wit A4-papier en neemt ze mee naar het Domein.

  Om scanproblemen ter plaatse te vermijden, vragen we om je tickets af te drukken. Als dat echt niet kan, mag je ze tonen op je smartphone. Indien het dan niet lukt om ze te scannen, vraag je even aan de Infobalie om je tickets voor je af te drukken.

  Stuur even een mailtje naar info@grotte-de-han.be of bel naar +32 (0)84 37 72 13. Vermeld de aankoopdatum en de naam waarmee je de tickets besteld hebt. Onze Infodienst mailt je de tickets dan zo snel mogelijk. 

  Je PassHan is het hele seizoen geldig. Je mag de 4 bezienswaardigheden elk éénmaal bezoeken met een PassHan, maar dat hoeft niet op één dag te gebeuren. Zo is het perfect mogelijk om tijdens een weekendje in de Ardennen de Grot op zaterdag te bezoeken, PrehistoHan op zondag en later dat seizoen terug te komen om het Wildpark en Han 1900 te bezoeken.

  Als je een Gold Pass-abonnement koopt, krijg je binnen de 24 uur na je bezoek je ticket voor de Grot, het Park of je PassHan aan onze loketten terugbetaald.

  Het abonnement is tot 12 maanden na je eerste bezoek geldig. 

  Om een groepstarief te krijgen, bestaat je groep uit minstens 20 personen én reserveer je minstens 5 dagen voor je bezoek. Meer weten? Bekijk onze pagina Groepstarieven

  Senioren (65+) krijgen € 2 korting op de PassHan, de Grot, het Wildpark, het Gold Pass abonnement en de Speleo Quest (enkel aan het loket en op de kassatarieven).

 • Grot

  Honden aan de leiband zijn toegelaten in de Grot, op voorwaarde dat ze de andere bezoekers niet storen. Houd hier wel rekening met een temperatuur van 9°C, een hoge vochtigheidsgraad en 510 treden. In het museum PrehistoHan zijn honden ook toegelaten, behalve dan in de projectiezaal. 

  Je mag foto’s nemen zonder flits in de grote zalen van de Grot. Om opstoppingen te vermijden, is het niet toegestaan om foto’s te nemen in de galerijen.

  Ja, de klank- en lichtshow Origin in de majestueuze Wapenzaal is inbegrepen in je ticket. Het maakt deel uit van het standaardparcours in de Grot!

  Er zijn geen toiletten in de Grot. Je last dus beter een sanitaire stop in net voor je de tram opstapt, in de cafetaria. Na je bezoek kan je natuurlijk gebruik maken van de toiletten in het restaurant Le Pavillon (aan de uitgang van de Grot) of in La Verrière (aan de overkant van het plein).

 • Wildpark

  Honden zijn niet toegelaten in het Wildpark, zelfs geen klein hondje dat in je handtas past. Dit omwille van hygiëne en veiligheid, om de dieren in het Wildpark te beschermen. We hebben spijtig genoeg geen kennel waar je hond terechtkan tijdens je bezoek.

  Met de Safari-car duurt het ca. 1,5 uur. Als je het Wildpark te voet bezoekt, neemt dit ongeveer 3 uur in beslag, afhankelijk van je ritme en voorkeur. Je mag namelijk tijdens de openingsuren zolang in het Park blijven als je wilt.

  Er zijn toiletten op verschillende plekken langs het Wandelpad in het Wildpark. Bekijk hier de kaart van het Wandelpad!

  Dat is spijtig genoeg niet mogelijk. Je ticket geeft je éénmalig toegang tot het Park, te voet of met de Safari-car. Je kan niet weggaan en wat later weer terugkomen.

  Dat is niet toegestaan. Je kan het Wildpark enkel bezoeken met de Safari-car of te voet via het Wandelpad.

  Nee, de dieren in het Park zijn wilde dieren. Ze zijn het niet gewend om geaaid of aangeraakt te worden. We beschikken over professionele teams die de dieren verzorgen en hen de correcte voeding geven, in de juiste porties en op de juiste tijdstippen. Ook onze medewerkers blijven echter respectvol op een afstand, om zo het gedrag van de dieren in hun eigen habitat niet te verstoren. Voor de gezondheid en het welzijn van de dieren, vragen we je om deze regels te respecteren.

  Al de dieren in het Wildpark zijn geboren in gevangenschap, in andere dierentuinen. Slechts enkele dieren zijn gered uit hun natuurlijke leefomgeving. Denk dan aan enkele gieren die niet meer konden vliegen en dus gevaar liepen. Of ook aan Mufko, een beer die als welp zijn beide ouders verloor en opgebracht werd door mensen. Hij kon niet terugkeren naar de ‘wilde natuur’.

  Voor sommige dieren is dat zeker mogelijk. Het Domein speelt namelijk een grote rol in de herintroductie van bedreigde diersoorten in Europa. Zo hebben we al bizons, Przewalskipaarden, oerossen, tarpanpaarden en zogenaamde gladde slangen geherintroduceerd. Net daarom springen we zo zorgvuldig om met de dieren wanneer we hen grootbrengen. We willen dat ze hun natuurlijke gedrag zoveel mogelijk behouden.

 • Belevingen

  Ja, je moet hiervoor reserveren. Als je online je tickets koopt, krijg je bovendien € 2 korting per kind en volwassene. Bekijk al onze speciale bezoeken.

  Topidee! Je kan een overnachting reserveren tot 2 weken voor de gewenste datum (naargelang de beschikbaarheid). Boek nu een overnachting!