Internationale scholen

Het Domein van de Grotten van Han openbaart zich… Kom het zelf ontdekken tijdens een ‘Back to Origins’ onderwijsprogramma!

Neem een duik in onze wondere wereld…

Het Domein van de Grotten van Han biedt je een natuurlijke leeromgeving, in de frisse buitenlucht. Er zijn tal van interessante mogelijkheden om jongeren uit de klasruimte te halen en een plek te laten ontdekken waar ze leren door middel van ervaringen, onderzoek en observatie.

Begeleid door onze gidsen – experts in hun vak – worden je studenten ondergedompeld in een veilige, afgesloten maar natuurlijke omgeving. Goed voor persoonlijke ontwikkeling, kwaliteitsvolle educatie en leermogelijkheden door het zelf inwinnen van informatie over wetenschap, geografie, ecologie en wereldburgerschap. Het helpt jongeren wetenschappelijk te redeneren en werken. Onze programma’s bieden een complete, niet-technische schoolreis.

De studenten verkennen tal van boeiende onderwerpen: van de mysteries van de ondergrondse wereld tot natuurbehoud en herintroductie van bedreigde diersoorten. Alle activiteiten gebeuren te voet en de studenten maken kennis met een biotoop die onveranderd is gebleven sinds de prehistorie. Ze genieten van de Grotten, een buitengewone natuurlijke setting, en een groot natuurpark waarin wilde dieren in hun natuurlijke habitat leven, net zoals duizenden jaren geleden.

Een unieke leerervaring

De Grotten van Han worden al sinds 1743 bestudeerd. Het educatieve aspect zit in het DNA van het Domein. We zien het als een real-life laboratorium waar de toekomstige generaties ‘op het veld’ kunnen leren. Een deel van het bezoek omvat dan ook de verkenning van delen van de grot die normaal niet toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Studenten ontdekken op het Domein alles wat te maken heeft met de boeiende vorming van rotsen en reliëf, de effecten van regenwater en rivieren, het leven van onze voorouders van de Bronstijd tot de Romeinse tijd, en heel wat andere fascinerende thema’s gelinkt aan het Wildpark.

Onze onderwijsprogramma’s spitsen zich toe op de ontwikkeling van persoonlijke skills zoals communicatie, risico’s inschatten en teambuilding. Ze zijn gericht op 3 niveaus: 11 – 14 jaar, 14 – 16 jaar en 16 – 19 jaar. Bovendien worden ze gekoppeld aan Internationale Curricula of leerplannen en kunnen ze aangepast worden aan je specifieke wensen.

Tarieven

We bieden all-in pakketten op maat (accommodatie, maaltijden, notitieboeken) om te voldoen aan de standaarden van Internationale Scholen. Verwacht een hoogkwalitatief aanbod aan logement, aangepast aan je noden. Het Wildpark en de Grotten bevinden zich op een veilige, afgesloten site die vlot toegankelijk is.

Wil je meer weten over onze tarieven en mogelijkheden? Contacteer dan ons Onderwijsteam via: education@grotte-de-han.be.