Te voet door het Wildpark

 • min. 3u

 • 3 of 6 km

 • wc

Zalig herbronnen in de natuur

Vanaf het plein van de vertrekken stap je op de honderdjarige tram die je naar de ingang van het Wandelpad brengt. Je hebt ook de keuze om te voet (900 m) tot aan de ingang te wandelen. Hier begint je ontdekkingstocht doorheen uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Waar tal van dieren leven… Waar de oude vallei van de Lesse zich voor je uitstrekt… Waar je op de vele uitzichtpunten geniet van prachtige panorama’s… 

Graag een snuifje avontuur? Wandel door de bomen op de Bladerdakbrug en ervaar de natuur op een andere hoogte.

Korte route of langer parcours? Jij kiest!

Het Wandelpad is 6 km lang. Na 3 km bereik je de Afgrond van Belvaux. Hier heb je de keuze: 3 km verderwandelen of met de pendelbus verdergaan. In elk geval eindigt je route als je bruine beren ziet opduiken. In het Berenbos – onze nieuwste realisatie – leven bruine beren zich uit op een terrein van 2 hectare. Een honderdtal meter verder zie je de ingang van de Grot en dus het eindpunt van het Wandelpad. 

Voor de terugweg naar het dorp heb je de keuze: of je neemt de tram vanaf de ingang van de Grot, of je gaat te voet via een wandelpad over de heuvel van Boine (30 min. wandelen). Het wandelpad terug is vrij steil en is dus voorbehouden aan de goede wandelaars. Terug in het dorp kun je de vergeten ambachten van de vorige eeuw ontdekken in het museum Han 1900, inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket. 

Praktische tips

 • Uitrusting: wandelschoenen komen zeker van pas tijdens je verkenning van het Park.
 • Opgelet: het dragen van een mondmasker is verplicht (vanaf 12 jaar) in de voertuigen en op drukke plaatsen aangegeven met signalisatie. We vragen aan alle bezoekers (vanaf 12 jaar) om een mondmasker mee te brengen of er ter plaatse te kopen. ⚠️ 
 • Eten en drinken: even wat knabbelen of drinken onderweg? Halverwege het parcours ligt de Tivoli, de oude tramhalte mét terras en knap uitzicht. Aan het Berenbos is er ook Chez Willy voor een kleine snack. Er zijn onderweg ook meerdere picknickplekken. 
 • Mindervaliden: het Wandelpad is niet toegankelijk voor mindervaliden. Het Domein organiseert in dit kader speciale bezoeken voor mindervaliden met de Safari-car, op specifieke data en enkel mits reservering. Meer info op onze pagina Mindervaliden.
 • Kinderwagens: een draagzak voor je baby is de meest comfortabele optie voor jezelf en je kind. Een kinderwagen mét stevige banden is namelijk enkel bruikbaar op het eerste gedeelte van de wandelroute. Aan de Afgrond van Belvaux, op het midden van het parcours, kun je je kinderwagen dan in het pendelbusje laden en met dit busje de tweede helft van het parcours afleggen. 
 • Fietsen en steps zijn niet toegelaten in het Wildpark.
 • Goed gezien: neem zeker een verrekijker mee als je ten volle van de omgeving wil genieten!
 • Einde van het parcours: op het einde van het Wandelpad aangekomen, brengt de honderdjarige tram je terug naar het dorp. Je hebt ook de keuze om te voet naar het dorp terug te wandelen via een vrij steil historisch wandelpad van 30 min., voorbehouden aan de goede wandelaars. Bezoek, na het Wildpark, ook het museum Han 1900 in het dorp van Han-sur-Lesse (inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket).

Vragen?

Het PassHan ticket (Grot + Wildpark)

Een voordelig ticket voor een dag vol verwondering!