Te voet door het Wildpark

 • min. 3u

 • 3 of 6 km

 • wc

Zalig herbronnen in de natuur

Vanaf het plein van de vertrekken stap je op de honderdjarige tram of ga je te voet, via het idyllische Dassenpad, tot aan de ingang van het Wandelpad.

Hier begint je ontdekkingstocht doorheen uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Waar tal van dieren leven… Waar de oude vallei van de Lesse zich voor je uitstrekt… Waar je op de vele uitzichtpunten geniet van prachtige panorama’s… 

Graag een snuifje avontuur? Wandel door de bomen op de Bladerdakbrug en ervaar de natuur op een andere hoogte.

Korte route of langer parcours? Jij kiest!

Het Wandelpad is 6 km lang. Hier moet je nog 900 m aan toevoegen als je te voet vanaf het plein van de vertrekken naar de ingang van het Wandelpad wandelt, via het Dassenpad. 

Na 3 km bereik je de Afgrond van Belvaux. Hier heb je de keuze: 3 km verderwandelen of met de pendelbus verdergaan. In elk geval eindigt je route als je bruine beren ziet opduiken. In het Berenbos – onze nieuwste realisatie – leven bruine beren zich uit op een terrein van 2 hectare. Vervolgens leg je een honderdtal meter af om het Salpetergat te bereiken: de oude ingang van de grot en het eindpunt van het Wandelpad.  

Terugkeren naar het dorp? Dat kan ook weer met de tram of bus, of te voet via een eerder sportieve route. Terug in het dorp kun je de vergeten ambachten van de vorige eeuw ontdekken in het museum Han 1900, inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket. 

Exacte afstanden:

 • Vertrek met de tram + Wandelpad + terugkeer met voertuig: 6 km
 • Vertrek met de tram + Wandelpad + terugkeer te voet: 7,5 km (redelijk sportieve terugweg)
 • Vertrek te voet + Wandelpad + terugkeer met voertuig: 6,9 km
 • Vertrek te voet + Wandelpad + terugkeer te voet: 8,4 km (redelijk sportieve terugweg)

⚠️ BURLEN VAN HET HERT | Voor veiligheidsredenen is het verplicht om doordeweeks tot midden oktober het tweede deel van het Wildpark met de pendelbus te bezoeken. Tijdens het weekend kan het tweede deel wel te voet bezocht worden, in groep begeleid door een Ranger.

Praktische tips

 • Uitrusting: wandelschoenen komen zeker van pas tijdens je verkenning van het Park.
 • Opgelet: het dragen van een mondmasker is verplicht (vanaf 12 jaar) op het hele Domein (vanaf 12 jaar), behalve op het Wandelpad, waar het enkel verplicht is op de meest drukke plaatsen. We vragen aan alle bezoekers (vanaf 12 jaar) om een mondmasker mee te brengen of er ter plaatse te kopen. ⚠️ 
 • Mindervaliden: het Wandelpad is niet toegankelijk voor mindervaliden. Zodra de gezondheidssituatie het weer toelaat, zullen we opnieuw aangepaste bezoeken organiseren voor PMR-groepen. Meer info op onze pagina Mindervaliden.
 • Kinderwagens: een draagzak voor je baby is de meest comfortabele optie voor jezelf en je kind. Een kinderwagen mét stevige banden is namelijk enkel bruikbaar op het eerste gedeelte van de wandelroute. Aan de Afgrond van Belvaux, op het midden van het parcours, kun je je kinderwagen dan in het pendelbusje laden en met dit busje de tweede helft van het parcours afleggen. 
 • Fietsen en steps zijn niet toegelaten in het Wildpark.
 • Honden zijn niet toegelaten in het Wildpark, zelfs geen klein hondje dat in je handtas past. We hebben spijtig genoeg geen kennel waar je hond terechtkan tijdens je bezoek. Opgelet: gelieve je hond niet in je auto achter te laten tijdens je bezoek.
 • Goed gezien: neem zeker een verrekijker mee als je ten volle van de omgeving wil genieten!
 • Einde van het parcours: op het einde van het Wandelpad aangekomen, brengt de honderdjarige tram je terug naar het dorp. Je hebt ook de keuze om te voet naar het dorp terug te wandelen via een vrij steil historisch wandelpad van 30 min., voorbehouden aan de goede wandelaars. Bezoek, na het Wildpark, ook het museum Han 1900 in het dorp van Han-sur-Lesse (inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket).

Vragen?

Het PassHan ticket (Grot + Wildpark)

Een voordelig ticket voor een dag vol verwondering!