Te voet door het Wildpark

 • min. 3u

 • 3 of 6 km (naar keuze)

 • wc

Zalig herbronnen in de natuur

Vanaf het plein van de vertrekken stap je op aan boord van een honderdjarige tram of ga je te voet, via het idyllische Dassenpad, tot aan de ingang van het Wandelpad.

Hier begint je ontdekkingstocht doorheen uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Waar tal van dieren leven… Waar de oude vallei van de Lesse zich voor je uitstrekt… Waar je op de vele uitzichtpunten geniet van prachtige panorama’s… 

Graag een snuifje avontuur? Wandel door de bomen op de Bladerdakbrug en ervaar de natuur op een andere hoogte.

Korte route of langer parcours? Jij kiest!

Het Wandelpad is 6 km lang. Hier moet je nog 1 km aan toevoegen als je te voet vanaf het plein van de vertrekken naar de ingang van het Wandelpad wandelt, via het Dassenpad. 

Na 3 km (halverwege het Wildpark) bereik je de Afgrond van Belvaux. Hier heb je de keuze: 3 km verderwandelen of met de pendelbus verdergaan. In elk geval eindigt je route als je bruine beren ziet opduiken. In het Berenbos – onze nieuwste realisatie – leven bruine beren zich uit op een terrein van 2 hectare. Vervolgens leg je een honderdtal meter af om het Salpetergat te bereiken: de oude ingang van de grot en het eindpunt van het Wandelpad.  

Terugkeren naar het dorp? Dat kan ook weer per voertuig*, of te voet via een eerder sportieve route (2 km, open i.f.v. het weer). Terug in het dorp kun je het PrehistoHan museum bezoeken, inbegrepen in je Wildpark, Grot of PassHan ticket. 

* Afhankelijk van het seizoen en de drukte, gebeuren de verplaatsingen met de honderdjarige tram of met de Safari-car. Bij koude temperaturen kunnen de trams niet rijden.

Praktische tips

 • Belangrijk: met je Wildpark- of PassHan ticket heb je recht op één bezoek aan het Wildpark: te voet (met of zonder pendelbus) of met de Safari-car!
 • Uitrusting: wandelschoenen komen zeker van pas tijdens je verkenning van het Park.
 • Personen met beperkte mobiliteit: het Wandelpad is niet toegankelijk voor personen met beperkte mobiliteit. Het Wildpark kan wel met de Safari-car bezocht worden indien de mindervalide persoon 1u30 lang op de zetels van de Safari-car kan blijven zitten. Groepsbezoeken van het Wildpark voor personen met beperkte mobiliteit met een aangepaste Safari-car zijn mogelijk op reservering. Meer info op onze pagina voor Personen met beperkte mobiliteit.
 • Kinderwagens: een draagzak voor je baby is de meest comfortabele optie voor jezelf en je kind. Een kinderwagen mét stevige banden is namelijk enkel bruikbaar op het eerste gedeelte van de wandelroute. Aan de Afgrond van Belvaux, op het midden van het parcours, kun je je kinderwagen dan in het pendelbusje laden en met dit busje de tweede helft van het parcours afleggen. Heb je een draagzak en heb je dus geen kinderwagen nodig? Laat je kinderwagen dan in je wagen of op de daarvoor voorziene plek dichtbij de ingang van de Grot (op eigen verantwoordelijkheid - aarzel niet een hangslot mee te nemen om je kinderwagen te beveiligen).
 • Fietsen en steps zijn niet toegelaten in het Wildpark.
 • Honden zijn niet toegelaten in het Wildpark, zelfs geen klein hondje dat in je handtas past. We hebben spijtig genoeg geen kennel waar je hond terechtkan tijdens je bezoek. Opgelet: laat je hond niet in je wagen achter, voor zijn eigen welzijn.
 • Goed gezien: neem zeker een verrekijker mee als je ten volle van de omgeving wil genieten!
 • Einde van het parcours: op het einde van het Wandelpad aangekomen, brengt een voertuig je terug naar het dorp. Je hebt ook de keuze om te voet naar het dorp terug te wandelen via een vrij steil historisch wandelpad van 30 min., voorbehouden aan de goede wandelaars (open i.f.v. het weer). Ga na je bezoek zeker ook een kijkje nemen in het PrehistoHan museum (inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket).

Vragen?

Het PassHan ticket (Grot + Wildpark)

Een voordelig ticket voor een dag vol verwondering!