Te voet door het Wildpark

 • min. 3u

 • 3 of 6 km

 • wc

Zalig herbronnen in de natuur

Vanaf het plein van de vertrekken stap je op de honderdjarige tram die je naar de ingang van het Wandelpad brengt. Je hebt ook de keuze om te voet (900 m) tot aan de ingang te wandelen. Hier begint je ontdekkingstocht doorheen uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Waar tal van dieren leven… Waar de oude vallei van de Lesse zich voor je uitstrekt… Waar je op de vele uitzichtpunten geniet van prachtige panorama’s… 

Graag een snuifje avontuur? Wandel door de bomen op de Bladerdakbrug en ervaar de natuur op een andere hoogte.

Korte route of langer parcours? Jij kiest!

Het Wandelpad is 6 km lang. Na 3 km bereik je de Afgrond van Belvaux. Hier heb je de keuze: 3 km verderwandelen of met de pendelbus verdergaan. In elk geval eindigt je route als je bruine beren ziet opduiken. In het Berenbos – onze nieuwste realisatie – leven bruine beren zich uit op een terrein van 2 hectare. Een honderdtal meter verder zie je de ingang van de Grot en dus het eindpunt van het Wandelpad. 

Voor de terugweg naar het dorp neem je de tram vanaf de ingang van de Grot. Terug in het dorp kun je de vergeten ambachten van de vorige eeuw ontdekken in het museum Han 1900, inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket. 

Praktische tips

 • Uitrusting: wandelschoenen komen zeker van pas tijdens je verkenning van het Park.
 • Opgelet: het dragen van een mondmasker is verplicht (vanaf 12 jaar) op het hele Domein (vanaf 12 jaar), behalve op het Wandelpad, waar het enkel verplicht is op de meest drukke plaatsen. We vragen aan alle bezoekers (vanaf 12 jaar) om een mondmasker mee te brengen of er ter plaatse te kopen. ⚠️ 
 • Mindervaliden: het Wandelpad is niet toegankelijk voor mindervaliden. Zodra de gezondheidssituatie het weer toelaat, zullen we opnieuw aangepaste bezoeken organiseren voor PMR-groepen. Meer info op onze pagina Mindervaliden.
 • Kinderwagens: een draagzak voor je baby is de meest comfortabele optie voor jezelf en je kind. Een kinderwagen mét stevige banden is namelijk enkel bruikbaar op het eerste gedeelte van de wandelroute. Aan de Afgrond van Belvaux, op het midden van het parcours, kun je je kinderwagen dan in het pendelbusje laden en met dit busje de tweede helft van het parcours afleggen. 
 • Fietsen en steps zijn niet toegelaten in het Wildpark.
 • Honden zijn niet toegelaten in het Wildpark, zelfs geen klein hondje dat in je handtas past. We hebben spijtig genoeg geen kennel waar je hond terechtkan tijdens je bezoek. Opgelet: gelieve je hond niet in je auto achter te laten tijdens je bezoek.
 • Goed gezien: neem zeker een verrekijker mee als je ten volle van de omgeving wil genieten!
 • Einde van het parcours: op het einde van het Wandelpad aangekomen, brengt de honderdjarige tram je terug naar het dorp. Je hebt ook de keuze om te voet naar het dorp terug te wandelen via een vrij steil historisch wandelpad van 30 min., voorbehouden aan de goede wandelaars. Bezoek, na het Wildpark, ook het museum Han 1900 in het dorp van Han-sur-Lesse (inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket).

Vragen?

Het PassHan ticket (Grot + Wildpark)

Een voordelig ticket voor een dag vol verwondering!