Te voet door het Wildpark

 • min. 3u

 • 3 of 6 km (naar keuze)

 • wc

Zalig herbronnen in de natuur

Vanaf het plein van de vertrekken stap je op aan boord van een voertuig (tram of Safari-car)* of ga je te voet, via het idyllische Dassenpad, tot aan de ingang van het Wandelpad.

Hier begint je ontdekkingstocht doorheen uitgestrekte, groene vlaktes en bossen. Waar tal van dieren leven… Waar de oude vallei van de Lesse zich voor je uitstrekt… Waar je op de vele uitzichtpunten geniet van prachtige panorama’s… 

Graag een snuifje avontuur? Wandel door de bomen op de Bladerdakbrug en ervaar de natuur op een andere hoogte.

* Afhankelijk van het seizoen en de drukte, gebeuren de verplaatsingen met de honderdjarige tram of met de Safari-car. Bij koude temperaturen kunnen de trams niet rijden.

Korte route of langer parcours? Jij kiest!

Het Wandelpad is 6 km lang. Hier moet je nog 1 km aan toevoegen als je te voet vanaf het plein van de vertrekken naar de ingang van het Wandelpad wandelt, via het Dassenpad. 

Na 3 km (halverwege het Wildpark) bereik je de Afgrond van Belvaux. Hier heb je de keuze: 3 km verderwandelen of met de pendelbus verdergaan. In elk geval eindigt je route als je bruine beren ziet opduiken. In het Berenbos – onze nieuwste realisatie – leven bruine beren zich uit op een terrein van 2 hectare. Vervolgens leg je een honderdtal meter af om het Salpetergat te bereiken: de oude ingang van de grot en het eindpunt van het Wandelpad.  

Terugkeren naar het dorp? Dat kan ook weer per voertuig (tram of Safari-car)*, of te voet via een eerder sportieve route (2 km). Terug in het dorp kun je het PrehistoHan museum bezoeken, inbegrepen in je Wildpark, Grot of PassHan ticket. 

* Afhankelijk van het seizoen en de drukte, gebeuren de verplaatsingen met de honderdjarige tram of met de Safari-car. Bij koude temperaturen kunnen de trams niet rijden.

Nieuw op het Wandelpad: het Geheime Woud

Welkom in het Geheime Woud! Ontdek de raadselachtige, fantasierijke wereld van Spencer Byles, een internationaal bekende kunstenaar. Laat je raken en verrassen door zijn kunstwerken, die zich versmelten met de natuur, in het hart van het bos. Een bijzondere plek die je vanaf 1 juli op het Wandelpad van het Wildpark kunt bezoeken!

Praktische tips

 • Belangrijk: met je Wildpark- of PassHan ticket heb je recht op één bezoek aan het Wildpark: te voet (met of zonder pendelbus) of met de Safari-car!
 • Uitrusting: wandelschoenen komen zeker van pas tijdens je verkenning van het Park.
 • Mindervaliden: het Wandelpad is niet toegankelijk voor mindervaliden. Zodra de gezondheidssituatie het weer toelaat, zullen we opnieuw aangepaste bezoeken organiseren voor PMR-groepen. Meer info op onze pagina Mindervaliden.
 • Kinderwagens: een draagzak voor je baby is de meest comfortabele optie voor jezelf en je kind. Een kinderwagen mét stevige banden is namelijk enkel bruikbaar op het eerste gedeelte van de wandelroute. Aan de Afgrond van Belvaux, op het midden van het parcours, kun je je kinderwagen dan in het pendelbusje laden en met dit busje de tweede helft van het parcours afleggen. 
 • Fietsen en steps zijn niet toegelaten in het Wildpark.
 • Honden zijn niet toegelaten in het Wildpark, zelfs geen klein hondje dat in je handtas past. We hebben spijtig genoeg geen kennel waar je hond terechtkan tijdens je bezoek. Opgelet: gelieve je hond niet in je auto achter te laten tijdens je bezoek.
 • Goed gezien: neem zeker een verrekijker mee als je ten volle van de omgeving wil genieten!
 • Einde van het parcours: op het einde van het Wandelpad aangekomen, brengt de honderdjarige tram je terug naar het dorp. Je hebt ook de keuze om te voet naar het dorp terug te wandelen via een vrij steil historisch wandelpad van 30 min., voorbehouden aan de goede wandelaars. Ga na je bezoek zeker ook een kijkje nemen in het PrehistoHan museum (inbegrepen in je Wildpark of PassHan ticket).

Vragen?

Het PassHan ticket (Grot + Wildpark)

Een voordelig ticket voor een dag vol verwondering!