Wolfjes... en nog meer wolven!

17 mei 2023

De maanden mei en juni staan in het teken van de wolf op het Domein! Schattige poolwolfwelpen, een nieuwe roedel grijze wolven en spannende verhalen om alles te ontdekken over dit enigmatische dier! 

Het Domein is in mei en juni elke dag open (behalve op de maandagen 22 mei, 5, 12 en 19 juni) om te genieten van deze prachtige show in het hart van het Wildpark!

Geboorte van 5 jonge poolwolfwelpen in het Wildpark!

Het is zover! Na enkele dagen spannend afwachten, schonk poolwolvin Keysa het leven aan vijf schattige welpen. Deze kleine pluizenbolletjes zetten ondertussen hun eerste stappen. Dat doen ze onder het goedkeurende oog van hun ouders én dat van de bezoekers van het Wildpark.

Een eerste controle vond net plaats (wegen, geslachtsbepaling, plaatsen identificatiechip, hartauscultatie, palpatie organen/lymfeklieren en ontworming), in aanwezigheid van onze dierenarts Goulven en de dierenverzorgers. Het resultaat: 5 vrouwtjeswelpen in topvorm, met een gewicht variërend van 2,650 kg tot 2,850 kg!

Vanaf de uitkijkpunten op het Wandelpad van het Wildpark kun je deze schatten het beste bewonderen!

Nieuwe roedel grijze wolven

De poolwolvenwelpen zijn niet de enige nieuwe bewoners van het Wildpark. Het Domein van de Grotten van Han kreeg er onlangs een nieuwe roedel grijze wolven bij. Zo ontmoet je Ramses, een mannetje afkomstig uit de zoo van Bern. En maak je kennis met Cléo en Coco, twee zusjes die overkwamen vanuit het Duitse natuurpark Kellerwald-Edersee. Het trio maakt het goed. Nieuwsgierig en voorzichtig verkennen ze momenteel hun verblijf. Ze gaan speels met elkaar om voelen zich stilaan thuis.

Het Wildpark hoopt dat er binnen de nieuwe roedel een alfakoppel ontstaat dat voor nageslacht kan zorgen. Welke wolvin erin zal slagen om Ramses te verleiden? Dat komen we de volgende weken te weten…

Exclusieve bezoeken voor de nieuwsgierige aagjes!

Om de wolven in het Wildpark nog beter te kunnen observeren, organiseert het Domein exclusieve bezoeken in het Frans rond de wolf. Samen met een Ranger bekijk je de wolven van dichtbij. Ondertussen krijg je enkele geweldige anekdotes over deze prachtige roofdieren te horen:

  • Wolvenverhalen: ga met een natuurgids op onderzoek uit in het Wildpark en ontdek de wonderlijke wereld van de wolf. Op 20/05, 03/06, 10/06 & 17/06, om 17u45
  • Wolfjesverhalen: een exclusief bezoek speciaal ontwikkeld voor kleine avonturiers en hun familie. Op 01/07, 29/07 & 19/08, om 17u45

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!