VRT PodWalk: verken het Wildpark met Arnout Hauben

20 juni 2024

Plan je binnenkort een uitstap naar het Domein? Dan doe je dat voortaan in het gezelschap van de VRT PodWalk ingesproken door televisiepresentator Arnout Hauben. Een PodWalk die je beluistert tijdens je wandeltocht door het Wildpark, één van Belgiës mooiste natuurwonderen.

Het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han is maar liefst 250 hectare groot. Maar geen nood: tijdens de PodWalk wijst de stem van Arnout Hauben je de weg. Je volgt een uitgestippelde wandelroute waarlangs zich 27 haltes bevinden. Bij elke halte beluister je een audiofragment waarin Arnout meer vertelt over de geschiedenis van het Park en de dieren die er leven.

Zin om erop uit te trekken? Beluister de gloednieuwe PodWalk gratis via de "VRT PodWalks" app!

  • 250 hectare pure natuur

Oog in oog met de Europese Big Five

Het Wildpark huisvest zo’n 650 dieren. Zo kijk je er in de oranje ogen van de oehoe en hoor je met wat geluk een edelhert burlen. Vergelijk je uitstap dus gerust met een Belgische safari, want je komt tijdens je wandeltocht zelfs oog in oog te staan met de Europese Big Five: de bizon, de veelvraat, de wolf, de lynx en de bruine beer. 

Dankzij de PodWalk kom je heel wat over die bijzondere dieren te weten!

Boven één van de grootste grottencomplexen van Europa

Niet alleen de dieren slaan je met verbazing. Ook het landschap maakt het Wildpark extra bijzonder. Tijdens één van de eerste etappes kijk je namelijk uit over de Vallei van de Lesse. Verderop stroomt de rivier zelfs een stuk onder de grond. Want pal onder het Wildpark boetseerde de Lesse het grootste grottencomplex van ons land, de Grotten van Han.

Wist je dat mensen vroeger met paard en kar naar de ingang van het grottencomplex werden gevoerd? En dat de inwoners van Han-sur-Lesse tijdens de twee wereldoorlogen in de grotten schuilden tijdens bombardementen? Arnout Hauben doet het allemaal uit de doeken tijdens een boeiende wandeling door het Wildpark!

Zo beluister je de podwalk

Beluister de gloednieuwe PodWalk gratis via de "VRT PodWalks" app. Klik op de onderstaande link om de app te downloaden.

Zin in een relax dagje uit? Reserveer je Wildpark- of PassHan-tickets (Grot + Wildpark) vantevoren in onze online ticketing!

Om te kunnen profiteren van de PodWalk moet je het Wildpark te voet bezoeken, via het Wandelpad. Je kunt de ingang van het Wandelpad te voet bereiken (volg de gele pijlen) of met de honderdjarige tram (volg de rode pijlen).

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!