6 grijze wolvenwelpjes geboren op het Domein

21 juni 2024

Moeder Natuur wist ons weer te verrassen... De babyboom blijft duren op het Domein van de Grotten van Han: er werden 6 welpen geboren bij de grijze wolven! Op donderdag 13 juni kregen ze een eerste check-up. Ze zijn in topvorm! Hun eerste stapjes, eerste geluidjes, eerste ontdekkingen... De welpen komen meer en meer buiten om hun omgeving te verkennen.

In 2023 verwelkomde het Wildpark 3 jonge wolven (1 mannetje en 2 vrouwtjes) in de hoop een nieuwe roedel te creëren. Enkele maanden na hun aankomst, vormde er zich een alfakoppel: het mannetje Ramses en het vrouwtje Cleo. In de lente bleek Cleo voor het eerst zwanger. Dit jaar verwachtte ons team - gezien de jonge leeftijd van het koppel - nog geen geboortes, dus de zwangerschap was een fijne verrassing. Zeker omdat er meteen 6 kleintjes het licht zagen! Deze geboortes zijn een teken van goede gezondheid en aanpassing aan hun omgeving. Ramses en Cleo zijn zeer beschermend over hun welpen, wat tedere momenten oplevert. Met de geboorte van 6 wolvenwelpen is er dus een nieuwe wolvenroedel op het Domein.

De eerste check-up van de wolfjes vond plaats op 13 juni. Dit gaf de dierenarts van het Wildpark de kans om het geslacht vast te stellen, om hen te ontwormen en te wegen. Het verdict? 4 vrouwtjes en 2 mannetjes, allemaal in goede gezondheid.

Tal van andere diersoorten deden aan gezinsuitbreiding de laatste weken: herten, Highlanders, witte ooievaren, oerossen... Zoveel jong leven in het Wildpark, prachtig om te zien en te beleven!

Exclusieve bezoeken in het thema van de wolf

De komende weken heb je de kans om 12 wolvenwelpen te bewonderen in het Wildpark: 6 grijze wolven en 6 poolwolven. Maar als je je nog meer wil verdiepen in het leven van de wolf, raden we je aan om deel te nemen aan het exclusieve bezoek ‘Wolvenverhalen voor kids’. Je kan dan met het gezin meer te weten komen over deze dieren en hen van heel dichtbij ontmoeten.

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!