Secrets of Wildlife: Volg de avonturen van de 3 kleintjes van de wilde oehoes!

25 april 2022

Wist je dat sommige wilde dieren- en plantensoorten zich definitief vestigen op het Domein van de Grotten van Han?

Een van de opdrachten die het Domein op zich neemt, is jullie de geheimen van de wilde natuur leren kennen op onze terreinen. En je ziet veel, maar niet álles tijdens je bezoek. Daarom hebben we een nieuwe Instagram-pagina opgericht: Secrets of Wildlife. Zo ben jij altijd mee!

Het Bubocam-project

Een eerste observatiecamera, genaamd de Bubocam, plaatsten we op een rots in het Wildpark. De camera staat gericht op een nest van wilde oehoes. Het nest zelf bestaat al 7 jaar. Dit project is een première in Europa voor deze soort. Verwacht authentieke en bijzondere beelden!

@cavesofhanwildlifeSinds enkele weken filmt de camera 24 uur op 24 alle avonturen van dit oehoekoppeltje. Je kan de volledige levenscyclus van de oehoe dus volgen. Van paringsrituelen tot het leggen van de eieren en de geboorte van de kleintjes… Ga gewoon naar onze Instagram-pagina: @cavesofhanwildlife

Goed nieuws trouwens: de 3 eieren zijn net uitgekomen en de kleintjes zijn in topvorm! Nu begint er een nieuw avontuur: de eerste levensdagen onder het goedkeurend oog van hun ouders!

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!