Babyboom in het Wildpark!

10 juni 2021

In de lente volgen de geboortes elkaar op in ons Wildpark. Sinds april zijn er maar liefst 16 babydieren geboren, dit is bijna het dubbele van vorig jaar!

De bizons verwelkomden eerder al een jong kalfje, een meisje. En ditmaal zijn het de poolwolven die hun roedel uitbreiden. En dat met maar liefst 5 schattige welpen! Het was Keysa, het vrouwtje van het alfakoppel, die hen het leven schonk. De vijf schattige pluizenbolletjes stellen het goed en verkennen hun leefruimte onder het beschermende toezicht van hun ouders en de hele wolvenroedel...

Keysa trok zich terug in het wolvenhol op 17 april. Enkele dagen later zagen de verzorgers voor het eerst de 5 welpjes verschijnen. Een eerste check-up door Goulven, de dierenarts van het Wildpark, vond al plaats: weging, bepaling van het geslacht, aanbrengen van een identificatiechip, controle van de hartslag, de organen en klieren én toediening van een antiwormmiddel. Het verdict? 3 vrouwtjes en 2 mannetjes in topvorm met een gewicht van 3,8 tot 4,6 kg!

Ontdek de poolwolfjes in de video hieronder:

Geboorte van een kleine meisjesbizon in het Wildpark

Een kleine Europese bizon zag onlangs het levenslicht en kuiert samen met haar mama door de uitgestrekte vlaktes van het Domein! Met deze geboorte neemt de kudde van het Wildpark toe en telt zes individuen (2 vrouwtjes en 4 mannetjes).

Arwin bevalt van een klein Przewalskiveulen

Enkele dagen geleden beviel ook de Przewalskimerrie Arwin van een mannelijk veulentje. Het kleintje zag het levenslicht op 7 juni en is gezond en wel. Hij geniet nu van de grote vlakte in het Wildpark en blijft gezellig aan de zij van zijn moeder. Je ziet: in de lente biedt Moeder Natuur je de mooiste spektakels. Nieuw leven in het Wildpark!

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!