Op zoek naar leuke kinderactiviteiten in de natuur? Kom naar het Domein van de Grotten van Han!

Is het weer vakantie of weekend en ben je op zoek naar bijzondere kinderactiviteiten om er even op uit te gaan met je kroost? Even weg van de dagelijkse sleur, frisse lucht opsnuiven en je laten verwonderen door natuurpracht? Kom de bijzondere Grot van Han en het grote Wildpark verkennen... Een onvergetelijk uitje op een van de mooiste natuursites van België!

Ravotten in de natuur? Topidee!

Een uitje in de natuur met je kinderen is een geweldig idee! De natuur biedt een ongeëvenaarde speelomgeving waar kinderen vrij kunnen bewegen en ontdekken. Het geeft hen de mogelijkheid om te rennen, klimmen, springen en de natuurlijke wereld om hen heen te verkennen. Dit draagt bij aan hun fysieke ontwikkeling en stimuleert een gezonde levensstijl. Even erop uit in de natuur is dus zeker de beste keuze voor je kinderactiviteiten!

Kinderactiviteiten op het Domein ter ontdekking van de natuur

Het Domein van de Grotten van Han biedt een educatieve en avontuurlijke ervaring voor kinderen in een prachtige natuurlijke omgeving. Het combineert het ontdekken van de majestueuze Grot van Han met de mogelijkheid om Europese diersoorten te bewonderen in het Wildpark. De natuur is een geweldige leeromgeving voor kinderen. Een uitje op het Domein stimuleert de nieuwsgierigheid, maakt kinderen meer bewust van de natuurlijke wereld om hen heen en creëert onvergetelijke herinneringen. Kinderactiviteiten die nog lang vruchten zullen afwerpen!

Een immens Wildpark van 250 hectare

Op zoek naar kinderactiviteiten die je kleine avonturiers iets bijleren over de natuur? Het Wildpark is een fantastische attractie voor kinderen. Ze komen er oog in oog te staan met Europese diersoorten in hun natuurlijke leefomgeving: bruine beren, wolven, lynxen, Europese bizons... Ondertussen leren ze bij over hun levenswijze en het belang van natuurbescherming. Dit allemaal in het grootste dierenpark van België, met prachtige valleien en bossen en adembenemende landschappen! 

Ontdek ondergrondse wonderen in de Grot

Iedereen kent de Grot van Han ondertussen wel, een van de mooiste grotten van Europa. Laat je kinderen kennismaken met de wonderen van de ondergrondse wereld: grootse, rijkelijk versierde zalen, mysterieuze galerijen, prachtige stalactieten en stalagmieten... De gids leert je vanalles bij over deze bijzondere wereld. Wie had gedacht dat de grond onder onze voeten zoveel schatten kon verbergen? En wat dacht je van een exclusief bezoek om de Grot eens anders te leren kennen? Bijzondere kinderactiviteiten op het Domein waar nog lang over nagepraat zal worden!

Verleng je kinderactiviteiten met een glamping verblijf

Heb je zin om even tijdloos op het Domein te vertoeven? Kies dan voor een uniek glamping verblijf! Bezoek het Domein op verschillende dagen en overnacht in de Tree Tents, in het hart van het Wildpark, of in het knusse Cocoon Village, aan de oever van de Lesse-rivier. 

Een waaier aan kinderactiviteiten op het Domein

Heb je zin om het Domein op een unieke manier te ontdekken? Het hele jaar door worden er talrijke exclusieve bezoeken georganiseerd op het Domein: culinaire bezoeken, themabezoeken rond een specifiek diersoort, artistieke bezoeken... Ook vinden er vele animaties plaats, zoals Hanlloween, Alice in het wonderlijke Land van Han, artisanale markten... Neem zeker een kijkje op onze website om je kinderactiviteiten op het Domein te organiseren!

En wist je dat er een grote speeltuin is bij het onthaal van het Domein? Laat je kinderen vrij spelen terwijl je zelf smult van een lekkernijtje of een drankje in een van onze horecapunten.

Bezoek je het Wildpark te voet? Dan geniet je ook van een bijzondere bladerdakbrug, hoog tussen de bomen, die je een prachtig uitzicht biedt op de vallei van het Wildpark. Op het eekhoornpad kunnen de kinderen klimmen en klauteren, op zoek naar de eekhoorntjes. Op verschillende plaatsen in het Wildpark kunnen de kinderen zich zo uitleven op leuke modules, maar ook bijleren over de dieren en hun leefgewoontes met ludieke didactische panelen.

Heb je zelf eten meegenomen? Dan kun je rustig picknicken op het Domein. Er zijn op verschillende plaatsen picknicktafels voorzien. Liever aan tafel aanschuiven voor heerlijke lokale gerechten? De verschillende restauratiepunten op het Domein bieden je regionale lekkernijen, snacks, lokale drankjes...

In de lente, zomer, herfst of winter: een bezoek aan het Domein is altijd de moeite waard! Ontdek de natuur doorheen de seizoenen, laat je verrassen door de wonderen van de ondergrondse wereld en beleef een gezinsvriendelijk uitje op een idyllische plek!

section.option.background.data.alt

Vragen?

Contacteer onze Infodienst: