De natuur ontwaakt op het Domein!

2 april 2021

De lente betovert sinds kort weer het Wildpark… De natuur ontwaakt zachtjes uit haar winterslaap en toont zich weer van haar meest fleurige kant!

Goed nieuws: het Wildpark is elke dag van de paasvakantie geopend én ook alle dagen in april (behalve op maandag).

De laatste nieuwtjes?

De natuur volgt het ritme van de seizoenen. En dat is duidelijk zichtbaar in het Wildpark. De herten hebben hun gewei verloren, de steenbokken ruien, de bomen staan in de knop... Begin deze week kwam er op het Domein een baby-oeros, een meisje, op de wereld. Ook zijn er enkele jonge moeflons geobserveerd in het Wildpark. Prachtige cadeautjes van de natuur waar het hele team blij om is! Sinds enkele dagen zijn de bruine beren en marmotten ook weer tevoorschijn gekomen uit hun winterrust en winterslaap. Goed voor heel wat levendigheid en speelse momenten in het Park!

Een nieuwe bewoner in het Wildpark: Tikari

Het Wildpark heeft er trouwens een bewoner bij: een mannelijk bosrendier, Tikari genaamd. Hij vervoegt de dieren in Han-sur-Lesse na een ruil met GaiaZOO. Het Domein helpt deze diersoort te behouden door jonge mannetjes te verwelkomen totdat ze volwassen zijn en zich kunnen voortplanten. Vervolgens gaan ze naar een ander dierenpark om er het dekkende mannetje van de kudde te worden. Op deze manier gebeurt er een genetische vermenging, noodzakelijk om deze diersoort te laten overleven!

Bijzondere flora...

De start van de lente staat natuurlijk ook in het teken van bloei. De knappe en gevarieerde flora in het Wildpark zijn erg de moeite. Er zijn al meer dan 2.000 soorten flora en fauna waargenomen in het Park! De daslook begint alvast op sommige plekken de bodem met groen te bedekken. De komende weken staat hij in bloei! Ook de meidoorn en sleedoorn tonen al hun witte bloempjes. En de paarsachtige bloemen van het rood peperboompje zijn eveneens te zien…

We kijken ernaar uit je hier te verwelkomen!

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!