Babyboom in het Wildpark: een materniteitsafdeling in het wild!

23 mei 2024

Deze lente is Moeder Natuur genereus: er werd heel wat nieuw leven geboren in het Wildpark.

Kom de pasgeboren kleintjes bewonderen in het Wildpark: poolwolvenwelpen, welpen van grijze wolven, ooievaarsjongen, kleine oerossen, hertenkalfjes, een Highlandkalfje... Het Wildpark lijkt nu wel een grote materniteitsafdeling in het wild!

Een hele rits welpen

De komende weken kan je oog in oog staan met de wolf in het Wildpark. Sinds vele jaren verwelkomen we poolwolven en grijze wolven in het Wildpark. Goed nieuws: er zijn kleintjes geboren in beide roedels!

Enkele dagen geleden breidde de roedel van de poolwolven uit: 6 welpen toonden voor het eerst hun kleine snuit! Na een eerste controle op 21 mei, stelden we vast dat het om 5 vrouwtjes en 1 mannetje gaat. We wogen hen, chipten hen, ontwormden hen en zagen dat ze in topvorm zijn. Op dit moment zetten ze hun eerste stapjes, onder het goedkeurend oog van papa Gery en mama Keysa.

Bij de grijze wolven werden er ook al pluizige kleintjes gespot, maar we konden nog niet zien om hoeveel welpen het gaat. Het team van verzorgers laat hen rustig hun eerste momenten beleven met hun ouders, Ramses en Cléo. Binnen enkele dagen plannen we een check-up.

Overal nieuw leven!

En dat is niet alles... In het Wildpark werden ook 4 oerossen, 1 Highlander, meerdere hertenkalveren en 5 ooievaartjes geboren! De volgende dagen verwachten we nog meer schattigaards

Sommige soorten zoals de witte ooievaar, maken deel uit van een kweekprogramma waaraan het Domein deelneemt. Dat maakt het extra leuk nieuws voor ons natuurlijk! Dit programma wil de populatie die in natuurlijke staat aanwezig is in Famenne vergroten.

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!