Activiteiten in de Ardennen: een leuk uitje op het Domein van de Grotten van Han!

Een van de meest deugddoende activiteiten in de Ardennen is een wandeling in de frisse buitenlucht, in adembenemende natuur. En wat als je die wandeling combineert met het spotten van boeiende dieren? In het Wildpark van het Domein van de Grotten van Han kan dat perfect. Heerlijk ontspannend en plezant!

Herbronnen in de natuur

Dat de natuur een weldadig effect op de mens heeft, is al vaak door onderzoekers vastgesteld. Verwondering speelt daarin ongetwijfeld een grote rol. Elke dag en elk seizoen biedt de natuur ons een nieuw spektakel.

De natuur ontroert, betovert, kalmeert en geeft energie. Zoveel goede redenen dus om te kiezen voor activiteiten in de Ardennen zoals de magnifieke natuurlijke site bezoeken van het Domein van de Grotten van Han.

Heerlijke activiteiten in de Ardennen: wandelen en verkennen

Een wandeling of tocht in de natuur is een van de activiteiten in de Ardennen die elke generatie deugd doet. Klein en groot komen er tot rust en kijken er hun ogen uit. Het Wildpark van de Grotten van Han kan je bezoeken met de Safari-car met een gids-chauffeur of te voet via het Wandelpad.

Kies zelf een of meerdere van de toffe activiteiten die je kan doen op het Domein van de Grotten van Han!

Het grootste dierenpark van België

Het Wildpark met een oppervlakte van 250 hectare is een fraai terrein met beschermde natuur. De Lesse doorkruist het gebied dat bestaat uit bossen, heuvels en een immense vlakte. Op zoek naar een originele activiteit in de Ardennen? Ontdek het grootste dierenpark van België!

Enkel Europese diersoorten

In het Wildpark leven iconische dieren uit onze contreien zoals herten en everzwijnen. Maar je vindt er ook de zogenaamde Big 5 van Europa: de bruine beer, de wolf, de lynx, de veelvraat en de bizon. Er leven bovendien énkel dieren die leven of geleefd hebben op het Europese continent.

Als je op zoek bent naar toffe activiteiten in de Ardennen, zit je dus goed met een bezoek aan deze dieren in hun natuurlijke habitat!

Activiteiten in de Ardennen, in het Geopark Famenne-Ardenne

Han-sur-Lesse bevindt zich in het hart van het eerste UNESCO Global Geopark van België. Dit benadrukt nogmaals de waarde van de regio en specifiek van het Domein van de Grotten van Han met een Wildpark en de Grotten van Han. Wie activiteiten in de Ardennen wil plannen, doet er dus goed aan om naar dit Geopark te trekken!

Onze missie? Deze adembenemende natuur beschermen én met je delen!

Het Domein van de Grotten van Han is bijzonder geëngageerd wat betreft de bescherming en het delen van deze prachtige natuur. Bezoekers krijgen de kans om bij te leren over alles wat dit natuurgebied te bieden heeft, inclusief de bescherming van dieren- en plantensoorten en het respect voor onze planeet.

Via verschillende natuurherstelprogramma’s en beschermingsprogramma’s van inheemse soorten, spant het Domein zich dagelijks in om de rijke biodiversiteit van de site te behouden of te verbeteren.

Het Domein van de Grotten van Han is dus de ideale plek voor je activiteiten in de Ardennen. Bezoek de machtige, mysterieuze grotten. Verken het Wildpark. Neem deel aan activiteiten voor diverse leeftijden. En maak er een avontuur van met je hele gezin!

section.option.background.data.alt

Vragen?

Contacteer onze Infodienst: