Babyboom in het Wildpark

9 juni 2023

Het zijn weer mooie dagen op het Domein, boordevol nieuw leven in het Wildpark!

Kom de pasgeboren kleintjes bezoeken in het Wildpark: 5 poolwolfjes, 1 Europese bizon, 27 moeflons, 4 everzwijntjes, 7 hertenkalfjes, 5 oerossen, 6 sikaherten, 2 gemsen, 10 steenbokken, 1 Heckpaard, boomkikkers, geelbuikvuurpadden... En de grootste verrassing: 4 rendieren! 

Geboorte van een bizonkalf!

Topnieuws voor het voortbestaan van de bedreigde Europese bizon: er werd een bizonkalf geboren in het Wildpark! Het gaat goed met het kleintje. Hij en zijn moeder zonderen zich nog wat af.

Al sinds 2014 neemt het Wildpark elk jaar deel aan een groot programma, gecoördineerd door het WWF, om Europese bizons te herintroduceren in de Karpaten in Roemenië. Het Domein heeft ook al Europese bizons vrijgelaten in de Schotse en Duitse bossen, in het kader van internationale programma’s. Op dit moment gaat het al om 13 dieren. We hopen dat deze jonge bizon ook op een dag vrijgelaten kan worden in de Karpaten om zo het voortbestaan van zijn soort in de natuur te verzekeren!

Het avontuur van de boomkikkers blijft duren...

Dit jaar werden er maar liefst 3.600 boomkikkers geboren op het Domein, in het kader van een herintroductieprogramma van de boomkikker in Wallonië. Dit project - een initiatief van Natagora - wil het dier herintroduceren op 4 verschillende plekken: 1 in de Gaume en 3 in Famenne.

De boomkikker is een kleine amfibie die vroeger veel te vinden was in Wallonië. De kikker verdween een dertigtal jaar geleden echter in het zuiden van het land na een langzame daling van het aantal. De jonger boomkikkers op het Domein worden deze zomer geherintroduceerd in hun natuurlijke habitat.

Dé grote verrassing: 4 rendierkalfjes!

Skog, het mannelijke rendier dat in de herfst bij ons toekwam voor het fokprogramma, is een tijdje geleden spijtig genoeg overleden ten gevolge van een ernstige infectie door een parasiet...

Je kan je wel voorstellen dat onze dierenverzorgers verrast waren om deze lente 4 rendierkalfjes geboren te zien worden, bij 4 verschillende moeders nog wel! Wie had dat gedacht? Skog heeft dus zeker zijn sporen nagelaten. Het gaat prima met de kleintjes. De magie van het leven! 

Abonnement: een jaar vol verwondering

Zin om de fauna en flora van het Wildpark te bewonderen en dat in elk seizoen? En om de verborgen galerijen van de Grotten van Han te ontdekken? Dankzij het abonnement krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot het Domein van de Grotten van Han!

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!