Zoek je een toffe en leerrijke schoolreis? Welkom op het Domein van de Grotten van Han!

Moet je een schoolreis voor je klas plannen? Wij hebben een superidee: kom naar het Domein van de Grotten van Han! Je beleeft hier met je klas een onvergetelijke tijd in de natuur. Indrukwekkende grotten, een immens dierenpark, een boeiend museum, een grote speeltuin... Plezier gegarandeerd voor de leerlingen!

Verken de buitengewone natuur

Het Domein van de Grotten van Han bevindt zich in het Geopark Famenne-Ardenne. Dat is een bijzondere, natuurlijke site met een grote biodiversiteit. De natuur is er kostbaar en uniek. Goed om jou en je klas te betoveren!

Europese dieren bewonderen, allerlei zaken bijleren over deze dieren, het ondergrondse netwerk van de Grotten van Han verkennen met een gids... Dit is je kans om leerlingen écht in contact te brengen met een prachtig stukje natuur in ons land. Een schoolreis die ze niet snel zullen vergeten!

Een plezante en leerrijke schoolreis

Natuurlijk moet een schoolreis leuk zijn. Je wil dat je klas zich amuseert. Maar tegelijk is het een moment om je leerlingen buiten de schoolomgeving wat bij te leren. Wel, het Domein van de Grotten van Han voldoet aan al je verwachtingen. Je boekt bij ons gevarieerde activiteiten en verkent Belgische natuurpracht.

Oog in oog staan met een wolf tijdens een pedagogisch bezoek. De ondergrondse rivier de Lesse die door de Grotten stroomt verkennen. Een picknick houden in een van onze toffe horecazaken. Ravotten in de speeltuin op het Domein. Je kleine en grote avonturiers amuseren zich hier zonder twijfel!

Duik in 250 hectare natuur in het Wildpark

Het grootste dierenpark van België? Dat vind je in Han-sur-Lesse. Je wandelt met je leerlingen doorheen niet minder dan 250 hectare aan bossen en weides. Tijdens je schoolreis bewonder je bovendien maar liefst 650 dieren op het Domein, waaronder de Big 5 van Europa: de bruine beer, de lynx, de wolf, de veelvraat en de bizon. Het Wildpark bezoeken, dat doe je met de Safari-car met een gids-chauffeur, óf te voet via het Wandelpad. Jij beslist!

Een schoolreis naar het midden van de aarde

Wat is het verschil tussen een stalagmiet en een stalactiet? Hoe ontstaan kalkafzettingen? Op deze en vele andere vragen krijgen je leerlingen een antwoord tijdens een schoolreis naar de Grotten van Han. Ideaal om wondermooie natuur te leren kennen en appreciëren. Tijdens een gegidst bezoek, met aan het eind een spectaculair geluid- en lichtspektakel in een zaal 110 meter onder de grond, kijken je leerlingen hun ogen uit. Een schoolreis waar ze met sterretjes in hun ogen aan zullen terugdenken!

Een schoolreis op maat

Natuurlijk beschikken we over verschillende formules zodat jij een schoolreis op maat krijgt. Pedagogische bezoeken, verkenningen van de Grotten en/of het Wildpark, picknicks... Ons team begeleidt je van a tot z om een toffe schoolreis samen te stellen.

Ontdek de pracht van Moeder Natuur tijdens je schoolreis

Ben je op zoek naar een schoolreis die je leerlingen een unieke, immersieve en 100 % natuurlijke educatieve ervaring biedt? Zoek dan niet verder! Het Domein van de Grotten van Han is de ideale plek voor een dag vol avontuur en ontdekking!

In het Wildpark worden je leerlingen ondergedompeld in een ongerepte natuurlijke omgeving. Ze komen oog in oog komen te staan met Europese diersoorten: herten, everzwijnen, moeflons, oehoes... maar ook met de indrukwekkende Europese Big 5: de grijze wolf, de bruine beer, de lynx, de Europese bizon en de veelvraat. Ze leren bij over de leefomgeving en gewoonten van deze soorten en over het belang van het behoud ervan.

In de Grot van Han ontdekken ze de bijzondere ondergrondse wereld die onder onze voeten ligt. Stalactieten, stalagmieten, majestueuze zalen en mysterieuze galerijen... en als kers op de taart: de fabuleuze klank- en lichtshow Origin, geprojecteerd op de wanden van de Grot! Wacht niet langer en boek nu je schoolreis op het Domein!

section.option.background.data.alt

Vragen?

Contacteer onze Infodienst: