Nieuw: bezoek het Wildpark nu ook te voet!

17 april 2014

Vanaf juli 2014 zul je het Wildpark van 250 ha pure natuur te voet kunnen ontdekken, op een prachtig Wandelpad van 2 of 5 km. Een uitzonderlijke manier om de wilde dieren in alle vrijheid te ontdekken! 

Het Wildpark was, sinds zijn opening in 1970, tot nu toe slechts te bezoeken met de Safari-car. In 2012 werd een nieuw Wandelpad ingehuldigd van 2 km, in het eerste en hoogste deel van het Park. Dat gedeelte volgt het oude spoor van de panoramische tram die, tot 50 jaar geleden, de bezoekers tot helemaal boven het Massief van Boine bracht. Vandaaruit daalden ze te voet af naar de ingang van de Grot, voor het bezoek aan de Grot.

Vanaf juli zul je eindelijk het volledige Wildpark te voet kunnen ontdekken op een Wandelpad van 5 km! De bezoekers zullen de keuze hebben om het Wildpark met de Safari-car te bezoeken of te voet (deels te voet en deels met een pendelbusje of volledig te voet).

Met dit volledige Wandelpad biedt het Domein zijn bezoekers een nog authentiekere ervaring van de natuur van het Wildpark, en alle rust om van de prachtige uitzichten en wilde dieren te kunnen genieten.

De bezoekers worden met de honderdjarige tram naar de ingang van het Wandelpad gebracht, vanaf het dorp van Han-sur-Lesse. Vandaaruit begint de ontdekking van het Wildpark en zijn vele diersoorten: wolven, lynxen, everzwijnen, Pzrewalski paarden, reeën en nog vele andere diersoorten van onze regio’s. De wandeling zet zich voort tot bij de Tivoli, de vroegere eindhalte van de panoramische tram, waar de bezoekers even kunnen rusten op een terras met prachtig uitzicht over de vallei. 

Vandaaruit kronkelt het Wandelpad naar beneden tot aan de Afgrond van Belvaux, en verder in de Chavée, de vroegere vallei van de rivier de Lesse. Vanaf de Afgrond volgen de bezoekers de Lesse rond de heuvel van Chession tot aan de leefruimte van de lynxen. Daar zullen ze ook de nieuwkomers kunnen bewonderen: de ooievaars. Het Wandelpad blijft vervolgens de bosrand volgen, langs de grote open vlakte, tot aan de beren. Vandaaruit word je geleid naar de weide van de bizons, tot aan de ingang van de Grot, waar je de keuze hebt om de prachtige Grot van Han te bezoeken of de tram terug te nemen naar het dorp.

Educatieve panelen, observatiepunten, picknicktafels en rustplaatsen zullen langs het pad worden geplaatst, met respect voor het natuurlijke aspect van de site.

Een unieke ervaring in het hart van authentieke natuurpracht!