Wintermagie op het Domein: van 21/12 tot 05/01

20 november 2023

Elke dag, elk seizoen, verwondert de natuur ons opnieuw en genieten we weer van het buitengewone schouwspel dat ze ons biedt…

Om op-en-top te profiteren van de winterse schoonheid op het Domein, bieden we je een extra kans om ons dit eindejaar een bezoekje te brengen. We zijn namelijk geopend van 21 december tot en met 5 januari (behalve op 25 december en 1 januari)!

In de Grot

De Grot verwelkomt je ook deze winter in de grootste en mooiste zalen. De Wapenzaal, een van de meest imposante zalen van de Grot, wordt gehuld in een feestelijk, feeëriek kleedje met prachtige kerstdecoratie.

De klank- en lichtshow Origin is deze winter in onderhoud en wordt daarom niet gespeeld tijdens bezoeken aan de Grot.

In het Wildpark

Kom deze winter de schitterende bossen en valleien van het Wildpark verkennen! De bruine beren zijn intussen aan het overwinteren. Hun dagen bestaan uit verschillende fases van slaap en lichte activiteit. Ze komen meermaals per dag hun poten even strekken. De rendieren, poolvossen, wolven, enz. hebben dan weer hun wintervacht aangetrokken. De eerste vorst is ook zichtbaar en twinkelt als kleine diamantjes op de takken en de paden in het Wildpark. Een knap spektakel dat je de hele wintervakantie lang kan beleven! 

Je kan het Wildpark op je eigen ritme te voet ontdekken via het Wandelpad. Of je kan de Safari-car nemen, begeleid door een gids.

Kerstmarkt

Nieuw dit jaar op het Domein: een knusse kerstmarkt op het terras van Le Pavillon aan de uitgang van de Grotten van Han. Een gezellig festijn met - hoe kan het anders - veel twinkelende lichtjes en feestelijke ambiance! Het thema? De oorsprong van Kerstmis! We vieren de winterzonnewende en de terugkeer van het licht, net zoals onze voorouders dat deden. Ontmoet Koning Hulst en zijn elf Nisse, recht uit de Keltische en Scandinavische legendes!

Kus elkaar onder de maretak. Drink een glas glühwein rond het vuur. Snuister tussen handgemaakte spulletjes. Proef van lokale producten. Kortom: geniet van gezellige muziek en duizend-en-één feërieke lichtjes. Onze kerstmarkt is elke dag van de kerstvakantie geopend, van 21/12 tot 05/01 (behalve op 25/12 en 01/01) van 11 tot 18u!

Vragen?

Contacteer onze Infodienst:

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!