Origin, de nieuwe klank- en lichtshow in het hart van de Grot

11 mei 2018

Dit jaar vieren we de voltooiing van de nieuwe verlichting in de Grot. De natuurlijke kleur van de Grot en de schoonheid van de druipstenen komen nu veel beter tot hun recht... De volledig nieuwe sprookjesachtige verlichting maakt van je ondergrondse reis een onvergetelijke magische ervaring!

Maar vanaf deze zomer heeft de Grot ook een andere verrassing voor je in petto. In het hart van de Grot, in de grote Wapenzaal, neemt de gloednieuwe permanente klank- en lichtshow "Origin" je met behulp van geavanceerde video-mapping en lasertechnologieën mee in een opeenvolging van magische werelden. Een creatie van Luc PETIT, een alchemist van podiumkunsten die onder andere met Franco Dragone en Disney heeft samengewerkt!

Een reis doorheen de tijd naar de oorsprong van alles

Het Domein van de Grotten van Han ligt in het hart van een ongerept natuurgebied. Je vindt er sporen terug van de geschiedenis van onze wereld. De rotsen werden door de eeuwen heen gebeeldhouwd door het water, de grotten herbergen mysterieuze galerijen en majestueuze zalen. De fossielen op de muren zijn een herinnering aan de tropische oceaan die er ooit was… "Origin" vertelt dit verhaal en dompelt de bezoeker onder in een opeenvolging van verschillende magische werelden die doen terugdenken aan de oorsprong van onze wereld en de Grot, van de big bang tot aan de eerste ontdekkingsreizen...

Deze volledig nieuwe show ontdek je tijdens je normale bezoek aan de Grot van Han.

De beste artiesten bij elkaar

Luc Petit, een echte goochelaar van de podiumkunsten, maakt gebruik van de meest innovatieve technologieën om bij elke show een verrassende sfeer te creëren. Voor deze gelegenheid heeft hij zich omringd met de beste artiesten en medewerkers:

  • Luc Petit: Artistiek Directeur (Décrocher la Lune, Nocturnales dans les cathédrales)
  • Anne Roelandt: Productiedirecteur (Luc Petit Création)
  • Emmanuel Dufoing: Project Manager (Luc Petit Création)
  • Koert Vermeulen: Lichtontwerper (ACTLD.com)
  • Marie-Jeanne Gauthé: Mapping ontwerper (Festival de Lyon)
  • Benoit Chantry: Componist ♫
  • David Huyvaert: Geluidstechnicus
  • Inytium: Technische installatie
  • De teams van Luc Petit Création en van het Domein van de Grotten van Han

Meer weten over Origin?

Altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes van het Domein!