Onze missie

Het is voor elk bedrijf belangrijk om zichzelf geregeld in vraag te stellen. Wie zijn wij? Waar willen we voor staan? Het is voor ons vooral ook van belang omdat wij de verantwoordelijkheid dragen over een uitzonderlijk patrimonium met een internationale uitstraling.

Ons bestaansrecht

Recent vroegen we ons team nog een antwoord op de volgende vragen:

  • Wie zijn wij?
  • Wat zijn onze missies?
  • Wat willen we realiseren?


En dit is een samenvatting van die antwoorden.

In de geest van de stichter

Toen de stichter van het Domein, Baron Edouard de Spandl, besloot om deze terreinen van Han-sur-Lesse te kopen in 1856, deed hij dat eerst en vooral uit absolute bewondering en passie voor deze unieke plek. Aangezien een site zo bijzonder als deze toegankelijk moet zijn voor publiek, wilde hij de site behouden en restaureren in samenwerking met wetenschappers en openstellen voor zoveel mogelijk mensen. Zo creëerde hij de oudste toeristische onderneming van België en zelfs van Europa!

Vandaag blijft onze missie dezelfde: het behoud van deze buitengewone site, het vergroten van de wetenschappelijke kennis en de toegang voor een zo groot mogelijk publiek ... Het Domein wil bezoekers een authentieke ervaring in de natuur bieden.

Ben je klaar voor een reis naar de oorsprong van de wereld?