De Grot van Han, met haar nieuwe spektakel Origin by Luc Petit, verkozen tot "World Best Event Location"!

30 november 2019

Tijdens de grote finale van de BEA, World Best Event Awards*, in Milaan op zaterdag 29 november, waaraan kandidaten uit een veertigtal verschillende landen meededen, werd de Grot van Han, met haar prachtige nieuwe klank- en lichtshow "Origin" by Luc Petit, verkozen tot "Best Event Location", in de categorie van de culturele, muzikale en sportevenementen!

Elk jaar reikt de BEA World prijzen uit voor de beste evenementen en live communicatie wereldwijd. Dit jaar heeft de Grot van Han de trofee gewonnen van "beste locatie om culturele, muzikale en sportevenementen te organiseren". Een prestigieuze prijs die het Domein heel trots maakt! Vorig jaar nog werd de majestueuze Wapenzaal in het hart van de Grot volledig gerenoveerd om er verschillende soorten evenementen en spektakels te kunnen organiseren, waaronder de permanente klank- en lichtshow Origin by Luc Petit, die er dagelijks wordt gespeeld sinds de zomer van 2018.

De Grot van Han is doorheen de tijden altijd al een bron van fascinatie geweest voor de mens, van de Prehistorie, toen de Grot werd gebruikt als schuilplaats en ceremoniële plek, tot vandaag: de pracht van het natuurlijke spektakel blijft de mens ontroeren. En het verhaal van de Grot is nog lang niet uitgeschreven, want de rivier de Lesse, die de Grot gevormd heeft en haar nog steeds doorstroomt, blijft haar werk dagelijks verderzetten, diep onder de aarde…

De Grot van Han, erkend voor haar indrukwekkende grote zalen en prachtige geologische wonderen, ontvangt jaarlijks zo’n 350 000 bezoekers. Sinds 2018 ontsluiert de Grot zich als nooit tevoren met een volledige nieuwe ecologische LED-verlichting. De natuurlijke kleur van de Grot en de schoonheid van de druipstenen zijn nu veel duidelijker zichtbaar, en de majestueuze zalen werden in een heel nieuw daglicht gezet.

In de grote Wapenzaal, de tweede grootste zaal van de Grot en een unieke plek bij uitstek, vinden regelmatig professionele of privé-events plaats. Deze zaal werd onlangs volledig gerenoveerd en beschikt nu over een 600 m² groot terras dat met gemak 500 gasten kan ontvangen. Naast een volledig vernieuwde verlichting beschikt de zaal ook over een professionele geluidsinstallatie en moderne projectoren, waaronder 3 video-mapping en 2 laser-projectoren, die kunnen aangepast worden aan elk evenement.

Doorstroomd door de rivier de Lesse en versierd met de meest prachtige druipstenen, is de Grot van Han een heel populaire plek voor bedrijven om er hun exclusieve evenementen te organiseren. Team buildings, concerten, walking dinners, recepties, productpresentaties, diners, maar ook trouwfeesten en verjaardagen… de mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen aangepast worden aan éénieders wens!

In het hart van het toeristische bezoek wordt de bezoeker in de Wapenzaal meegenomen op een magische reis naar de oorsprong van de wereld, met de majestueuze klank- en lichtshow “Origin”, een creatie van Luc Petit, een alchemist van podiumkunsten. Luc Petit Création heeft in het verleden al vaker trofees gewonnen bij de BEA World en is vandaag de regisseur die het meeste in de prijzen is gevallen bij de BEA!


* De Belgen hebben trouwens de meeste prijzen in de wacht gesleept bij de BEA World, met 2 bronzen en 7 gouden medailles, maar ook de Grote BEA World Prijs!