Mindervaliden

Op het Domein van de Grotten van Han zijn de laatste jaren heel wat aanpassingen gebeurd om mensen met een beperkte mobiliteit te ontvangen. Onze werknemers – opgeleid om mindervaliden vlot verder te helpen – verwelkomen je dus met plezier!

Weetje! Het Domein van de Grotten van Han kreeg van de organisatie Cap 48 de titel ‘Corporate Citizenship voor de toegankelijkheid van personen met beperkte mobiliteit’. 

⚠️ Belangrijk: het klassieke parcours van de Grot (360 treden) en het bezoek van het Wildpark te voet op het Wandelpad zijn niet aangepast aan rolstoelgebruikers. Het Wildpark kan met de Safari-car bezocht worden indien de persoon 1u30 lang op de zetels van de Safari-car kan blijven zitten.

Individuele bezoekers

Het Domein organiseert speciale bezoeken voor mindervaliden op vaste data voor individuele bezoekers (reservering verplicht), voor de Grot (speciaal parcours zonder treden) en voor het Wildpark (in Safari-car met aangepaste lift om rolstoelgebruikers te kunnen vervoeren). 

Tarieven: zie onze normale individuele tarieven. Op vertoon van je European Disability Card, krijg je 10 % korting op de PassHan en op de Grot en Wildpark tickets.

⚠️ Opgelet: deze bezoeken zijn in juli en augustus tijdelijk opgeschort vanwege de Covid-19-maatregelen. De agenda voor het naseizoen is nog niet bekend.

Groepen

Het Domein kan speciale bezoeken voor groepen van mindervaliden organiseren op reservering. Enkel tijdens de week en vanaf september. Contacteer onze Reserveringsdienst voor meer info: reservations@grotte-de-han.be

Tarieven: zie onze normale groepstarieven

Goed om te weten

Het is van groot belang dat elke rolstoelgebruiker begeleid wordt door een niet-mindervalide persoon.

PrehistoHan

Op de eerste verdieping van la Verrière vind je het museum PrehistoHan, bereikbaar met een lift.

Han 1900

Het gelijkvloers – het grootste deel van het museum Han 1900 dus – is toegankelijk voor mindervaliden. 

Aangepaste gîtes: